Sotūs mėsos kukuliai padaže – puikus patiekalas vakarienei ir svečiams. Iškepa labai greitai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :
– bulvės, 350 g;
– bet kokia malta mėsa, 350 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– vanduo, 75 ml;
– grietinė, 100 g;
– pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
– druskos, pipirų, džiovintų žolelių ar žolelių.
Virimo procesas
Bulves sutarkuokite stambia tarka, perkoškite arba išspauskite skystį, sumaišykite su faršu ir tarkuotu svogūnu, druska, pipirais ir prieskoniais.
Iš masės formuojame kotletus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Grietinę sumaišykite su pomidorų pasta, vandeniu, druska ir pipirais pagal skonį.
Supilkite padažą į keptuvę ir sudėkite kotletus, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Mėsos kukulius sudėkite į dubenį, užpilkite padažu, pabarstykite žolelėmis ir patiekite.
Patiekalas puikiai dera su bet kokiu garnyru – ar tai bulvių koše, ryžiais ar makaronais.