Kai nėra pinigų, o atlyginimas toli. Labai gražūs ir skanūs kepiniai: subtilūs pyragėliai ir riestainiai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gydytojas Aleksandras Exquemelinas XVII amžiuje savo knygoje kalbėjo apie Amerikos piratų gyvenimą. Knygoje buvo aprašyti ne tik plėšimai, bet ir kulinariniai pomėgiai. Iš čia sužinome, kad piratai pusryčiams, pietums ir vakarienei pirmenybę teikė bulvėms. Dažniausiai virti. Iš bulvių taip pat buvo gaminami bulvių gėrimai, tokie kaip mabi. Piratai receptą pasiskolino iš Peru indėnų.

Šiuolaikinė visuomenė savo mityboje taip pat dažnai naudoja bulves. Šį skanėstą galima paruošti nesunkiai ir su nedideliu biudžetu.

Pabandykime.

Ingredientai tešlai:

miltai – 750 g;
kiaušiniai – 3 vnt .;
pienas – 400 ml;
obuolių sidro actas – a.š. l.;
druska – šaukštelis;
cukrus – ½ šaukštelio;
sviesto.
Užpildo ingredientai:

bulvės – kg;
sviestas – 40 g;
krapai;
paprika;
druskos, juodųjų pipirų.
 Lubrikantų sudedamosios dalys:

kiaušinio trynys – vnt.;
pienas – str. l.
Kepimo paruošimas:

Supilkite pieną į gilų indą ir sulaužykite 3 vištienos kiaušinius. Įpilkite druskos, cukraus ir obuolių sidro acto.

Sumaišykite ingredientus.

Suberkite miltus ir rankomis minkykite minkštą tešlą. Uždenkite plastikiniu maišeliu ir palikite 10 minučių. Gautą tešlą supjaustykite į 8 lygias dalis. Suformuokite rutuliukus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite trumpam.

Iš tešlos rutuliukų iškočiokite nedidelius plokščius paplotėlius. Sudėkite į krūvą po keturis. Sluoksnius ištepkite sviestu.

Palikite 30 minučių.

Norėdami pagaminti įdarą, į virtas bulves įpilkite sviesto ir jas sutrinkite. Suberkite papriką, druską, juoduosius pipirus ir krapus. Sumaišykite.

Ištieskite krūvą papločių į ploną sluoksnį. Supjaustykite kaip picą. Ant plačiosios dalies dėkite įdarą ir susukite į vyniotinį.

Aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su pienu.

Pašaukite į orkaitę 35 minutėms 180 laipsnių temperatūroje.

Atlikta, galite gydyti savo artimuosius.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.