Pyragėliai su mėsos įdaru, į kuriuos įdėta daug žolelių ir žaliųjų svogūnų, išeina minkšti ir purūs. Maisto gaminimas neužima daug laiko.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltai, 500 g;
druska, verdantis vanduo;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
malta mėsa, 800 g;
svogūnai, druska, pipirai, prieskoniai, žolelės ir žalieji svogūnai;
sviestas, 60 g;
grietinės, 2 v.š.
Virimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir nedideliu kiekiu verdančio vandens. Masę minkykite mentele, o kai atvės, rankomis minkykite minkštą tešlą.
Į jį supilkite augalinį aliejų, minkykite, uždenkite ir palikite 20 minučių.
Bet kokią maltą mėsą sumaišykite su smulkiai pjaustytomis žolelėmis, žaliais svogūnais, tarkuotais įprastais svogūnais pagal skonį, druska, pipirais ir prieskoniais. Gerai ismaisyti.
Patarimas: jei faršas labai kietas, užpilkite šiek tiek šalto vandens ir gerai išminkykite iki vientisos masės.
Padalinkite tešlą į 5 dalis.
Iškočiokite plonais sluoksniais, dėkite į įdarą ir suspauskite ratu, paverskite plokščiu pyragu.
Kepkite ant mažos ugnies nedideliame kiekyje augalinio aliejaus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Dėkite ant kepimo skardos, ant kiekvieno papločio uždėkite po gabalėlį sviesto ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Grietinę sumaišyti su krapais ir česnaku, pasigaminti padažą, kurį patiekiame su šiais mėsos papločiais. Jie pasirodo labai sultingi, iškepę ir minkšti.