Kai lieka virtų bulvių, verdu „Paukščių pieną“: mano skaniausių ir sultingiausių bulvių kotletų receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai minkšti, švelnūs, sultingi, ryškaus sūrio skonio ir žalumynų aromato. Receptas paprastas, virtuvėje ilgai neužtruksite. Mano įdaras yra sūris ir kiaušiniai, bet galite sugalvoti ką nors savo.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

virtos bulvės, 600 g;
kiaušiniai, 3 vnt ir 1 trynys;
sūris, 100 g;
sviestas, 80 g;
druska, žolelės, pipirai;
miltų, 3 v.š.
Virimo procesas

Naudojame bet kokias bulves – pietų ar vakarienės likučius arba tiesiog virtas. Sutrinkite jį į tyrę kartu su vienu tryniu.

Suberkite miltus ir išmaišykite.

Patarimas: Masė bus lipni, bet tai normalu, nereikėtų dėti daug miltų, tada tešla gerai neapkeps ir kotletai bus šiurkštūs. Drėgnomis rankomis formuosime kotletus.

Taip pat išverdame kiaušinius, atvėsiname ir sutarkuojame kartu su sūriu. Išmaišykite ir įpilkite sviesto, pagal skonį susmulkintų žolelių, druskos ir pipirų. Įdaras paruoštas.

Iš tokio tešlos kiekio gaunama apie 10 kotletų.

Drėgnomis rankomis formuojame, į vidų dedame įdarą ir gerai sutvirtiname kraštus, apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose.

Kepkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus ir padėkite ant lėkštės.

Kotletus patiekiu su grietine, karštais padažais, šviežių daržovių salotomis, įvairiais garnyrais. Prieš patiekdami taip pat galite apšlakstyti lydytu sviestu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.