Šis paprastas produktų rinkinys yra paprastas, bet skanus patiekalas, kurį galima patiekti ir ant šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia malta mėsa, 550 g;
– bulvės, 600 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– česnakai pagal skonį;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
– pomidorai, 3 vnt;
– daržovių aliejus
Virimo procesas
Bulves supjaustome plonais griežinėliais.
Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, druska ir prieskoniais, česnaku.
Iš faršo formuojame nedidelius kotletus ir dedame ant bulvių apskritimų.
Ant viršaus uždėkite apskritimą ir viską sudėkite į šonus į apvalią kepimo formą, prieš tai patepę augaliniu aliejumi.
Pomidorus sutrinkite trintuvu, įberkite druskos, pipirų, suberkite smulkintus prieskoninius augalus ir šiuo užpilu užpilkite formoje esantį indą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol bulvės bus paruoštos.
Patarimas : 10 minučių iki kepimo pabaigos galite pabarstyti tarkuotu sūriu arba sumaišyti tarkuotą sūrį su majonezu ar grietine ir šiuo mišiniu aptepti indo viršų.