Ką dėti į faršą, kad būtų skanu ir sultinga. Paveldimas virėjas davė keletą patarimų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dauguma žmonių neįsivaizduoja skanios ir sočios vakarienės be kotletų su kokiu garnyru. Paprastai šis mėsos gaminys yra pats skaniausias ir paprasčiausias dalykas, kokį tik galite sugalvoti užbaigdami darbo dieną.

Tačiau ne visi turi laiko ir jėgų virti kotletus, todėl perka parduotuvėje pirktus. Tokio tipo pusgaminiai gali būti net pavojingi žmogaus organizmui.

Todėl kotletus lengviau paruošti iš anksto, kad galėtumėte greitai iškepti ir patiekti darbo dienomis.

Kaip išlaikyti naminius kotletus minkštus ir sultingus?

Pateikiamas sąrašas patarimų, kurie padės išmokti kotletams ir kitiems patiekalams gaminti maltą mėsą kelis kartus skaniau.

Jei įmanoma, maltą mėsą geriausia gaminti iš kelių rūšių mėsos, pavyzdžiui, kiaulienos ir jautienos arba kiaulienos ir vištienos. Šis mišinys suteiks maistui gaivesnį skonį ir subtilesnę tekstūrą;

Ruošdami maltą mėsą būtinai neatsisakykite taukų ar riebių mėsos gabalėlių. Būtent šis komponentas yra atsakingas už maltos mėsos sultingumą ir tolesnį paruošimą. Kepdami taukai išskiria sultis, kurios puikiai dera su malta mėsa ir netgi dedamos į garnyrą;

Nepamirškite į faršą įdėti svogūnų. Be to, reikia laikytis proporcijų: svogūnas vienam kilogramui maltos mėsos. Daržovę galite pjaustyti bet kokiu būdu;

Daugelis žmonių nekreipia dėmesio į susmulkinto ledo naudojimą maltoje mėsoje – veltui. Šis komponentas padės mėsos gaminiui būti sultingam ir kepimo metu atskleis tikrąjį patiekalo skonį;

Atminkite, kad prieskoniai vaidina svarbų vaidmenį ruošiant aromatingus ir skanius kotletus. Jei į faršą nedėsite bent juodųjų pipirų, jis bus blankesnis ir todėl neskanus;

Į faršą nustokite dėti piene mirkytos duonos. Šie produktai mėsai neprideda jokių kvapiųjų savybių. Šis veiksmas atėjo iš SSRS, tada duona padėjo pagaminti daugiau kotletų iš nedidelio kiekio maltos mėsos;

Į maltą mėsą daužydami kiaušinį atminkite, kad galutinis patiekalas gali tapti šiurkštesnis ir netekti švelnumo. Todėl kiaušinį naudokite tik tada, kai reikia greitai pagaminti kotletus. Jei minkote ilgai, galite apsieiti ir be šio komponento.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.