Patiekalai iš lavašo jau seniai tapo paprasti, įperkami ir skanūs. Galite naudoti bet kokį įdarą ir kepti orkaitėje arba keptuvėje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų
– lavašas, 2 lakštai;
– mėsa, 400 g;
– kumpis, 200 g;
– kiaušiniai, 5 vnt;
– druska ir pipirai.
Virimo procesas
Bet kokią mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje su mėgstamais prieskoniais, atvėsinkite ir kartu su kumpiu paverskite faršu. Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
Pitos duoną supjaustykite stačiakampiais, paskleiskite įdarą ir susukite vamzdelius.
Dėkite vamzdelius į formą ir viską užpilkite druska ir pipirais išplaktais kiaušiniais. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame 220 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Patarimas : į faršą suberkite smulkintus žalumynus arba smulkintus keptus pievagrybius ar sūrio gabalėlius. Maltą mėsą galite maišyti su virtomis bulvėmis ar net pasidaryti bulvių košę su krapais kaip įdarą.