Jei žinote, kad jūsų laukia įtempta diena, turėtumėte pasirūpinti tinkamais pietumis, kurie suteiks energijos ir puikiai pasisotins. Premija ta, kad jums taip pat labai patiks.
Savaitgalį ketinote kepti kepsninę, o oras tiesiog buvo blogas? Dėl to visiškai nereikės rūpintis, nes tinkamą mėsos skanėstą nesunkiai pasigaminsite ir namuose, tereikia paprastos orkaitės . Šis kiaulienos akordeonas nudžiugins ir kaip staigmena svarbią dieną. Atrodo skaniai, o skonis dar geresnis.
Ingredientai, kurių jums reikės ruošiant:
- Kiaulienos karbonadas – 1000 g
- Šoninė – 150 g
- Alyvuogių aliejus – 2-3 šaukštai
- Maltos saldžiosios paprikos – 1 arbatinis šaukštelis
- Baltieji kopūstai – 200 g
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Svogūnai – 2 vnt
- saulėgrąžų aliejus – 100 ml
- Provanso žolės – 1 arbatinis šaukštelis
- Česnakai – 1 skiltelė
- Druska – pagal skonį
Mėsą nuplaukite ir peiliu supjaustykite akordeono pavidalu, kad iš apačios išliktų visa. Tada pagardinkite mėsą druska, maltais juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis ir nebijokite rankomis įtrinti visų prieskonių į mėsą . Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Visada įkiškite po vieną ratą į kiekvieną angą ir įsitikinkite, kad jis tvirtai užsifiksavo.
Šoninę supjaustykite plonesniais griežinėliais ir vėl vieną griežinėlį įkiškite į pjūvį šalia svogūno. Paruoškite kepimo indą ir sutepkite jį augaliniu aliejumi. Įdėkite kiaulienos akordeoną į jo centrą . Į dubenį supilkite likusį aliejų ir įberkite maltų saldžiųjų pipirų. Česnaką nulupkite, įspauskite į dubenį su aliejumi ir viską gerai išmaišykite.
Tada akordeoną ištepkite pagardintu aliejumi. Smulkiai supjaustykite kopūstą ir padėkite ant kiaulienos. Pabarstykite druska pagal skonį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Visą formą suvyniokite į kepimo popierių ir tada į aliuminio foliją . Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val. Tada galėsite patiekti iš karto, mėgaukitės!