Tokios lengvos, bet itin prabangaus skonio salotos iš agurkų ir kreminio užpilo, dera prie įvairių garnyrų ir mėsos patiekalų. Būtinai paragaukite, salotos tikrai patiks.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- agurkai, 2 vnt.;
- sviesto, gabalas;
- druska pipirai;
- grietinės arba natūralaus, tiršto jogurto, 2 šaukštai;
- krapai;
- aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
- česnako, 1-2 gvazdikėlių;
- obuolių sidro actas, 0,5 arb
- kepalas;
Virimo procesas
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite batono gabalėlius, atvėsinkite.
Agurkus nulupkite, sutrinkite ant trintuvės, pasūdykite ir išmaišykite, palikite 5 min., tada išspauskite sultis.
Agurką sumaišykite su smulkiai pjaustytais krapais.
Sumaišykite grietinę su smulkintu česnaku.
Agurkus pagardinkite grietine, aliejumi, gerai išmaišykite.

Iš kepto batono ir agurkų masės gaminame sumuštinius ir tiekiame į stalą.

Tokie sumuštiniai tiks prie bet kokių mėsos užkandžių, garnyrų, juos galima labai greitai pagaminti iškylai, staigiai atvykusiems svečiams ir šeimos vakarienei.
Jei nemėgstate grietinės ir jogurto, tuomet pasigaminkite naminio majonezo arba parduotuvinio padažo. Gana originalu, jei majonezas maišomas su saldžiomis garstyčiomis, šis padažas dera su agurkais ir krapais.
