Jūs niekada anksčiau taip nekepėte vištienos kojelių. Visa paslaptis slypi neįtikėtinai skaniame padaže: jis nustebins net gurmaną

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos mėsa įgauna didelį populiarumą tarp gyventojų. Kasmet žmonės vis dažniau renkasi vištienos gaminius, o ne kitus – kiaulieną ar jautieną. Pavyzdžiui, NVS šalyse vištieną vartoja 70 proc. Tuo pačiu metu šis skaičius nuolat didėja 3-5%.

Tendencija naudojasi įvairūs restoranai. Daugumos kavinių meniu daugiausia dėmesio skiriama vištienai. Kartais kitos rūšies mėsos gaminiai visiškai išbraukiami iš valgiaraščio.

Vištienos mėsa yra pigesnė ir lengviau paruošiama, tačiau ji pasirodo skani. Verta savarankiškai įvertinti vištienos privilegiją prieš kiaulieną ir jautieną. Paruoškime vištienos kojeles su padažu.

Ingredientai keptoms vištienos kojoms:

Vištienos kojos – 1,5 kg;
Kukurūzų krakmolas – 2 šaukšteliai;
Paprika – 1,5 val. l.;
Chmeli-Suneli – 1 val. l.;
Sausas česnakas – 1 šaukštelis;
itališkos žolės – 1 šaukštelis;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.;
Druska – ½ šaukštelio;
Medus – 1 šaukštelis;
Citrinų sultys – 3 šaukštai. L.;
Sojų padažas – 2 šaukštai. l.
Keptų vištienos kojelių paruošimas:

Iš abiejų vištienos kojelių pusių padarome nedidelius įpjovimus. Vištienos kojeles pabarstykite druska ir krakmolu. Sumaišykite itališkas žoleles su sausais česnakais, Chmeli-suneli ir paprika.

Supilkite pipirų mišinį ant kojų, užpilkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite, įtrinkite prieskonius į mėsą ir odą.

Kojas palikite marinuotis šaldytuve bent pusvalandžiui.

Tada įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir padėkite kojas ant paviršiaus pjūviais žemyn. Kepkite kojas iš abiejų pusių ant stiprios ugnies porą minučių iki auksinės rudos spalvos.

Keptuvėje su tuo pačiu aliejumi, kuriame buvo kepamos kojos, paruoškite padažą. Į šiltą aliejų įpilkite medaus ir sojos padažo ir išmaišykite. Įpilkite citrinos sulčių ir užvirkite ant silpnos ugnies.

Į padažą sudėkite vištienos kojeles, o paviršių aptepkite tuo pačiu padažu.

Troškinkite kojas ant silpnos ugnies 10-15 minučių po dangčiu. Po 7 minučių pasukite kojas į kitą pusę.

Rezultatas – keptos sultingos vištienos kojos. Saldus padažas, kuriame jos troškinasi, suteikia kojoms ypatingo skonio.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.