Gardumynas pasirodo aukštas, purus, turintis daug svorio, todėl jūsų šeima mėgausis visą savaitgalį. Tobuliausias šokoladinis desertas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
riebus kefyras, 250 ml;
miltai, 250 g;
kakavos, 50 g;
cukrus, 200 g;
kiaušiniai, 3 vnt;
soda, 0,5 šaukštelio;
kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
augalinis aliejus, 4 šaukštai;
vanilinas.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
riebios grietinės, 600 g;
cukrus, 150 g;
vanilinas;
juodojo šokolado, 70 g.
Virimo procesas
Visi bandymui skirti produktai turi būti vienodi, kambario temperatūros.
Kiaušinius sumaišykite su puse cukraus ir vanile, plakite iki tirštos ir purios masės, apie 7 minutes.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kakava ir antrąja cukraus dalimi. Paimkite aukštos kokybės kakavą su dideliu riebalų kiekiu, kad pyragai būtų labai šokoladiniai ir aromatingi.
Kefyrą sumaišyti su soda, išmaišyti ir sumaišyti su kiaušinių mase, išminkyti.
Suberkite miltus ir kakavą, užminkykite tirštą tešlą.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu. Supilkite tešlą ir išlyginkite.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, tačiau kepimo laiką geriau pasitikrinti pagal savo orkaitę
Tortą nupjaukite ir supjaustykite į 3 dalis. Leiskite atvėsti ir apipjaustytus sutrinkite blenderiu.
Kremui ingredientus sumaišyti ir išplakti iki purumo.
Suformuojame tortą, pyragėlius patepame kremu, aptepame viršų ir šonus ir dedame į šaldytuvą 1 val.
Pabarstykite trupiniais ir tarkuotu šokoladu, pieniniu arba juoduoju pagal skonį.
Desertą dar porą valandų atšaldome šaldytuve ir patiekiame ant stalo šį šokoladinį stebuklą, kuris iškart pavergia tirštu šokolado aromatu ir skoniu, papildytu grietine.