Daugeliui tai gali būti apreiškimas, kad yra pyragų, užpildytų jogurtu. Be to, jogurtą galima naudoti ne tik kaip pyragų įdarą ar kaip tešlos ingredientą. Priklausomai nuo recepto, jogurtiniai pyragėliai gali būti saldūs arba pikantiški, juose galima pridėti vaisių, uogų, riešutų ar kitų ingredientų.
Yra, pavyzdžiui, graikiškas pyragas su jogurtu ir špinatais. Tešla šiam pyragui sumaišoma su jogurtu ir sviestu. Įdarą sudaro špinatai, fetos sūris ir kiaušiniai.
Jei norite pagaminti paprastesnį jogurtinį pyragą, čia yra greitas jogurtinio pyrago receptas, kurį sudaro tik 3 ingredientai.
Ingridientai:
- saldintas jogurtas be priedų – 400 g;
- kiaušiniai – 4 vnt.;
- kukurūzų krakmolas – 40 g.
Jogurto pyrago paruošimas:
Sudėkite jogurtą į dubenį, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Į mišinį įsijokite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite.
Susmulkiname pergamentą ir uždengiame 18-20 cm skersmens kepimo inde.
Pyragui reikia leisti atvėsti ir tada patiekti.