Jogurtas, 1 kiaušinis ir truputis miltų. Saldūs blynai be orkaitės: kepkite per 5 minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynų istorija prasidėjo senovėje, kai maistui gaminti pradėjo naudoti miltus ir rauginto pieno produktus. Blynai buvo populiarūs daugelyje pasaulio kultūrų.

Rusijoje jie ruošiami ant mielinės tešlos ir patiekiami su grietine, uogiene ar medumi. JAV blynai ruošiami su pienu arba kefyru, dažnai patiekiami su klevų sirupu. Azijoje blynai gaminami iš ryžių miltų ir įdaromi daržovėmis arba mėsa.

Įvairiose šalyse blynai gali turėti savo ypatybių, tačiau jie turi vieną bendrą bruožą – tai paprastas ir skanus patiekalas, mėgstamas visame pasaulyje.

Blynus gaminkime patys namuose.

Ingredientai:

cukrus – 3 šaukštai;
kiaušinis – vnt.;
vanilinis cukrus – 8 g;
augalinis aliejus – 2 šaukštai;
graikiškas jogurtas – 125 g;
pienas – 80 g;
miltai – 180 g;
mielės – 10 g.
Blynų ruošimas:

Dubenyje sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir maišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į masę supilkite graikišką jogurtą ir išmaišykite.

Į mišinį išsijokite miltus ir mieles, užminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.

Tešlos dalis nukoškite į sraigę ant keptuvės. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Iškepus blynus galite apvolioti cukraus pudroje.

Pusryčiams gamina saldžius blynus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.