Paruošti skanią ir sveiką vakarienę virėjams visada buvo sunki užduotis. Ne kiekvienam reikia kopūstų ir morkų salotų, kad numalšintų alkį, ypač po sunkios darbo dienos.
Reikia suprasti, kad po didelio krūvio reikėtų valgyti daug baltyminio maisto. Pavyzdžiui, vištiena. Tačiau ne visi supranta, kaip padaryti jį mažiau kaloringą ir išlaikyti sultingumą bei skonį.
Dabar yra daugybė skirtingų sveikos keptos vištienos receptų. Vištieną galite virti kefyre, taip mėsa pasirodys švelni ir minkšta. Tuo pačiu šis patiekalas labai nepakenks skrandžiui ir nepridės papildomų kilogramų. Mes jums pasakysime, kaip virti vištieną kefyre.
Ingredientai vištienai kefyre:
vištienos šlaunelės – 4 vnt.;
svogūnai – ½ vnt .;
kefyras – 200 ml;
saldi paprika – šaukštelis;
maltų pipirų;
druska – ½ šaukštelio.
Vištienos kepimas kefyre:
Vištienos šlauneles kruopščiai nuplaukite, pabarstykite druska ir maltais pipirais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir ½ sudėkite į gilų indą.
Ant svogūnų guolio padėkite 3 vištienos šlauneles ir užpilkite kefyru. Šlauneles apibarstykite likusiu svogūnu, uždėkite paskutinę šlaunelę, užpilkite kefyru.
Vištienos šlauneles apverskite, sumaišykite su svogūnais ir kefyru. Šlauneles marinuoti šaldytuve bent valandą.
Po marinavimo nuimkite svogūnus nuo šlaunelių ir sudėkite į dubenį odele į viršų. Pabarstykite šlaunis paprika ir paskirstykite prieskonius ant odos.
Į kepimo rankovę supilkite kefyrą ir svogūnus. Ant kefyro ir svogūnų uždėkite vištienos šlauneles ir uždarykite rankovę.
Įdėkite rankovę ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių.
Iškepus iš karto perpjaukite rankovę.
Vištieną galite patiekti su bet kokiu garnyru, nesvarbu, ar tai bulvės, dribsniai ar makaronai.