Varškės tešla visada pasirodo minkšta ir švelni. Prie jo tinka bet koks įdaras. Šiuo atveju aguonas, bet galite naudoti ir kitą pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– varškės, 250 g;
– miltai, 500 g;
– cukrus, 100 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1 pakelis;
– pienas, 100 ml;
– augalinis aliejus, 100 ml;
– vanilinas pagal skonį.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
– aguonų, 200 g;
– cukrus, 3 šaukštai;
– pienas, 150 ml.
Virimo procesas
Varškę suplakame blenderiu ir sumaišome su vanile, druska, cukrumi, pienu ir kiaušiniais. Dar kartą sutrinkite trintuvu arba plakite mikseriu.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į mišinį su kepimo milteliais. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių.
Sumaišykite pieną su cukrumi ir virkite, kol užvirs, suberkite aguonas, išmaišykite ir išmaišykite iki tirštos konsistencijos. Leiskite atvėsti.
Iškočiokite didelį tešlos sluoksnį ir supjaustykite plačiomis juostelėmis – 3–4.
Sudėkite kiekvieną įdarą ir uždarykite kraštus.
Apvalią formą uždenkite pergamentu ir išdėliokite vyniotinius sraigės pavidalu.
Įkaitinkite orkaitę – 180 laipsnių, kepkite apie 40 – 45 minutes, iš anksto aptepkite plaktu kiaušiniu.
Patarimas : užuot gaminę apvalų pyragą, galite iškepti bandeles su aguonomis arba pasidaryti kvadratinį pyragą ir dėti pyragą ant įprastos kepimo skardos. Pasirodo įdomu, jei paimsite bandelių formą ir tada turėsite didelę „spurgą” su aguonomis viduje ir skylute viduryje.