Jis bus nušluotas nuo stalo per 3 minutes. Minkšti kotletai „Užkandis“.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Yra didelis skirtumas tarp kotletų ir pyragų. Vienas patiekalas susideda iš mėsos ir nereikia naudoti daug miltų. Antrasis patiekalas susideda iš įdaro ir tešlos lygiomis dalimis.

Galbūt kai kuriose valgyklose ar kavinėse buvo galima pamatyti tokių kepinių kaip kotletai tešloje. Tai savotiškas dešros tešloje analogas, kuris tarp vartotojų neįsitvirtino. Daugelis žmonių savo pasibjaurėjimą patiekalu pateisina mėsos išvaizda ir būkle kotlete. Tačiau jei kepinius gaminsite namuose, galite gauti skanų užkandį. Svarbu teisingai paskirstyti proporcijas ir nesižavėti prieskoniais.

Mes jums pasakysime, kaip nepatrauklų kepinį paversti tikru kulinariniu šedevru.

Ingredientai kotletams tešloje:

bulvės – 3 vnt .;
augalinis aliejus – 30 ml;
svogūnai – 2 vnt .;
vištienos kiaušiniai – vnt.;
vištienos krūtinėlė – 200 g;
varškės sūris – 3 šaukštai. l.;
miltai – 6 šaukštai. l.
Kotletų kepimas tešloje:

Virkite bulves ir vištienos krūtinėlę, kol suminkštės. Išvirtas bulves nulupkite ir sutrinkite į tyrę. Į bulves suberkite varškę ir miltus, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Kai pasieksite tešlos konsistenciją, į masę supilkite augalinį aliejų ir toliau maišykite produktus. Iš bulvių tešlos suformuojame bandelę, uždengiame plėvele ir paliekame šiltai.

Iš virtos vištienos krūtinėlės turite pagaminti maltą mėsą, naudodami maišytuvą arba mėsmalę. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus iki auksinės rudos spalvos.

Į faršą suberkite pakepintą svogūną, pipirus, druską ir išmaišykite.

Tešlos gumulą padaliname į dvi dalis, iš vienos dalies suformuojame 5 kolobokus. Iš visų kolobokų iškočiokite storus plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame po šaukštą įdaro. Tortilijų kraštus užsandarinkite, kad viduje pasislėptų malta mėsa.

Į keptuvę supilkite augalinį aliejų – jis turi visiškai uždengti dugną. Įkaitinkite riebalus ir padėkite pyragėlius ant paviršiaus. Bulvių tešlą apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Tą patį darome ir su antrąja testo dalimi.

Rezultatas – skanūs pyragaičiai, pagaminti iš paprastų ingredientų. Jūsų vaikams patiks šis užkandis, kitaip nei stalo pyragaičiai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.