Jie valgomi net nespėjus atvėsti. Cukinijos su malta mėsa keptuvėje: mūsų virtuvės klasika

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Malta mėsa įdaryta cukinija jau seniai tapo mūsų virtuvės klasika. Tačiau dažniausiai šis patiekalas ruošiamas keptuvėje arba orkaitėje. Siūlau paprastesnį variantą keptuvėje.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– cukinijos, 1 kg;

– kiaulienos faršas su jautiena, 500 g;

– svogūnas, 70 g;

– pipirai, druska;

– miltai, 100 g;

– kiaušiniai, 2 vnt.

Virimo procesas

Galite naudoti bet kokį mėgstamą faršą arba susukti mėsą ir paruošti naminį variantą.

Į maltą mėsą suberkite tarkuotą svogūną, druską, pipirus, prieskonius pagal skonį, smulkiai pjaustytas žoleles.

Cukiniją supjaustykite storais griežinėliais ir arbatiniu šaukšteliu išskobkite minkštimą, palikdami plonas sieneles.

Daržoves pasūdykite ir palikite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų sulčių perteklius.

Patarimas: cukinijos nereikia sūdyti, o druską sumaišyti su miltais.

Cukinijas įdarykite malta mėsa.

Įmuškite kiaušinius.

Įdarytas cukinijas panardinkite į kiaušinį, tada į miltus ir kepkite karštame augaliniame aliejuje po 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Šias cukinijas patiekiu su padažu arba pabarsčius smulkintu česnaku ir žolelėmis. Arba sutarkuokite porą skiltelių česnako ir minkštimą atskieskite nedideliu kiekiu vandens – šis česnakinis vanduo tiesiog suteikia aromato ir pikantiško skonio.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.