Jie tokie erdvūs, kad tiesiog tirpsta burnoje!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keksiukai pasirodo orūs, tiesiog tirpsta burnoje. Graži ryškiai žalia tešlos spalva ant stalo atrodo šventiškai. Vaikams ypač patinka bandelės, jie nesuvokia, kad valgo sveikas cukinijas.

Reikalingi ingredientai:

1 vidutinė cukinija;
2-3 kiaušinių;
druskos ir pipirų pagal skonį;
1 paprikos;
200 gramų sūrio;
250 gramų miltų;
šaukštelis kepimo milteliai.
Pagaminti keksiukus labai paprasta:

Cukiniją sutarkuokite stambia tarka. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska ir pipirais (galite dėti kitų mėgstamų prieskonių), išplakite šluotele. Į kiaušinius sudėkite cukinijas. Sulčių nupilti nereikia.

Į mišinį suberkite smulkiai pjaustytas paprikas, sutarkuokite sūrį ir suberkite į dubenį. Maišykite šaukštu.

Miltus persijokite ir pirmąją miltų pusę sumaišykite su augaliniu pagrindu. Tada suberkite kitą pusę miltų ir kepimo miltelius, vėl išmaišykite.

Tešlą sudėkite į riebalais išteptas formas ir šaukštu išlyginkite. Formos turi būti užpildytos beveik visiškai.

Keksiukus pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Keksiukus galite išimti, kai jie šiek tiek atvės. Sudėkite juos į gražų kauburėlį ant lėkštės ir mėgaukitės šiuo vasarišku keptų cukinijų skoniu.

Dar niekada nebandėte tokių erdvių keksiukų. Nustebinkite savo artimuosius ir paruoškite kvapnius kepinius.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.