Keksiukai pasirodo orūs, tiesiog tirpsta burnoje. Graži ryškiai žalia tešlos spalva ant stalo atrodo šventiškai. Vaikams ypač patinka bandelės, jie nesuvokia, kad valgo sveikas cukinijas.
Reikalingi ingredientai:
1 vidutinė cukinija;
2-3 kiaušinių;
druskos ir pipirų pagal skonį;
1 paprikos;
200 gramų sūrio;
250 gramų miltų;
šaukštelis kepimo milteliai.
Pagaminti keksiukus labai paprasta:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska ir pipirais (galite dėti kitų mėgstamų prieskonių), išplakite šluotele. Į kiaušinius sudėkite cukinijas. Sulčių nupilti nereikia.
Į mišinį suberkite smulkiai pjaustytas paprikas, sutarkuokite sūrį ir suberkite į dubenį. Maišykite šaukštu.
Miltus persijokite ir pirmąją miltų pusę sumaišykite su augaliniu pagrindu. Tada suberkite kitą pusę miltų ir kepimo miltelius, vėl išmaišykite.
Tešlą sudėkite į riebalais išteptas formas ir šaukštu išlyginkite. Formos turi būti užpildytos beveik visiškai.
Keksiukus pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Keksiukus galite išimti, kai jie šiek tiek atvės. Sudėkite juos į gražų kauburėlį ant lėkštės ir mėgaukitės šiuo vasarišku keptų cukinijų skoniu.
Dar niekada nebandėte tokių erdvių keksiukų. Nustebinkite savo artimuosius ir paruoškite kvapnius kepinius.