Jie tiesiog tirpsta burnoje. Lietiniai be miltų taip, kaip gamino dar mano močiutė – krosnyje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis patiekalas jau spėjo tapti mano mėgstamiausiu – būtinai ruošiu visoms šventėms, svečiams – visi sužavėti!

Blyneliai tirpsta burnoje dėka to, kad gaminami su krakmolu ir pienu.

Pagrindiniai igredientai:

  • kiaušiniai – 6 vnt
  • pienas – 0,5 l
  • saulėgrąžų aliejus – 1 valg.šaukštas
  • krakmolas – 5-6 valg.šaukštai
  • varškė – 300 g
  • cukrus, sviestas, grietinė – pagal skonį

Kaip ruošti:

Suplakti su cukrumi 5 kiaušinius, įdėti krakmolą, nuolat maišant kiaušinių mišinį, kad nebūtų gumuliukų.

Supilti saulėgrąžų aliejų ir pieną, viską permaišyti, leisti pastovėti 15 min. Tešla turi būti skysta.

Keptuvę sutepti lašinių gabaliuku arba saulėgrąžų aliejumi, blynus kepti iš vienos pusės.

Padaryti įdarą: pertrinti varškę su kiaušiniu ir cukrumi, galima pridėti razinų ir aguonų.

Ant gatavų blynų dėti įdarą, susukti.

Lietinius dėti į puodą ar kazaną, sluoksnius pertepti tirpintu sviestu arba grietine.

Patiekalą dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, laikyti 15 min.

Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Vietoj pyragėlių pusryčiams gaminu per 5 minutes. Greitas tingus chačapuris užkandžiui
Patiko? Pasidalink! Ačiū.