Mes jums pasakysime, kaip gaminti skanią žuvį namuose.
Ingredientai žuviai orkaitėje:
- žuvies filė – 500 g;
- kiaušinis – 1 vnt .;
- sūris – 100 g;
- grietinė – 150 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- svogūnas – 1 vnt .;
- morkos – 1 vnt.
Žuvies kepimas orkaitėje:
Žuvies filė išvalome nuo vidurių, nuplauname ir padalijame į didelius gabalėlius. Dubenyje pasūdykite žuvį, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir išmaišykite.

Kol žuvis marinuojasi 15 minučių, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, sutarkuokite morką. Keptuvėje pakepinkite svogūnus, suberkite morkas.
Dalį žuvies filė sudėkite į kepimo indą. Toliau dedame sluoksnį morkų ir svogūnų, daržoves uždengiame filė.
Viršų uždenkite likusiomis daržovėmis.
Padažui kiaušinį sumaišyti su grietine ir stambiu tarkuotu sūriu, išmaišyti. Padažą užpilkite ant viršutinio formos žuvies sluoksnio.

Žuvį kepkite 190 laipsnių orkaitėje 35 minutes.

Pasirodo, kvapni žuvis, kuri puikiai atrodys ant šventinio stalo. Tuo pačiu patiekalas gali būti patiekiamas ir paprastiems pietums ir vakarienei.
