Burokėlių salotos – tai patiekalas iš virtų burokėlių ir kitų ingredientų. Burokėliai turi daug naudingų savybių, juose yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų.
Burokėlių salotos gali būti paprastas ir lengvas patiekalas arba sudėtingesnis ir sotesnis, priklausomai nuo recepto ir papildomų ingredientų. Burokėlių salotose gali būti riešutų, sūrio, vaisių, daržovių, žolelių ir įvairių užpilų, pagamintų iš augalinio aliejaus, grietinės ar majonezo.
Salotos gali būti šiltos arba šaltos, saldžios arba sūrios, aštrios arba švelnios. Burokėlių salotos tinka prie vegetariško ir gavėnios meniu, taip pat gali papuošti šventinį stalą.
Ingredientai:
Burokėliai – 1 vnt.;
Morkos – 2 vnt.;
Sūris – 80 g;
Česnakai – 1 skiltelė;
Petražolės – kelios šakelės;
Ingredientai naminiam majonezui:
Pienas – 100 ml;
Citrinų sultys – 2 šaukštai;
Augalinis aliejus – 200 ml;
Garstyčios – 1 šaukštelis;
Druska – 1/2 šaukštelio;
Cukrus – 1 šaukštelis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius ir morkas išvirkite arba kepkite, kol suminkštės, daržoves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka į vieną indą. Sūrį taip pat sutarkuokite ir suberkite į daržoves.
Susmulkinkite petražoles ir sudėkite į salotas kartu su česnako skiltele, perspausta per spaudą. Majonezui supilkite pieną ir augalinį aliejų į stiklainį ir 20 sekundžių plakite panardintu trintuvu.
Į mišinį supilkite citrinos sultis, druską, cukrų ir garstyčias ir toliau plakite, kol sutirštės. Į salotas įdėkite porą šaukštų majonezo ir išmaišykite.
Jei norite, į salotas taip pat galite susmulkinti graikinius riešutus. Pasirodo, tai visai sveikai skanios salotos kiekvienai dienai.