Salotos yra atskiras patiekalas bet kurioje pasaulio virtuvėje. Tai vienas iš seniausių patiekalų. Daugeliu atžvilgių jis tapo senovės dėl savo primityvumo. Iš esmės salotų ruošimo algoritmai yra panašūs – reikia pjaustyti skirtingas daržoves ir vaisius, užpilti padažu.
Tačiau net ir ruošiant salotas reikia žinoti tam tikrus niuansus. Pavyzdžiui, salotose negalima derinti karšto ir šalto maisto. Priešingu atveju gausite lydyto šalto maisto ir sutirštinto karšto maisto košę.
Nepjaustykite ingredientų skirtingai. Visada laikykitės tų pačių proporcijų. Taip visi salotų ingredientai tinkamai atsidarys.
Šventei ruoškime burokėlių salotas kartu.
Ingredientai burokėlių salotoms:
Baltieji kopūstai – 300 g;
Burokėliai – 1 vnt.;
Marinuoti agurkai – 2 vnt.;
konservuotos pupelės – 200 g;
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
Citrinų sultys – 2 šaukštai;
prancūziškos garstyčių pupelės – 1 šaukštelis;
Česnakai – 2 skiltelės;
Linų sėmenys – 1 šaukštelis;
Sezamas – 1 valgomasis šaukštas.
Burokėlių salotų paruošimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstą, kuris prieš tai buvo nuluptas nuo viršutinių lapų ir pašalintas kotelis. Kopūstą pasūdykite ir minkykite rankomis.
Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite ant stambios trintuvės. Į kopūstą įpilkite burokėlių mišinio.
Raugintus agurkus sutarkuokite taip pat kaip burokėlius ir kartu su pupelėmis suberkite į salotas. Padažui sumaišykite citrinos sultis su alyvuogių aliejumi.
Smulkiai sutarkuokite česnako skilteles ir supilkite į aliejų bei sultis. Į padažą įpilkite garstyčių ir linų sėmenų. Supilkite padažą į salotas.
Sezamo sėklas pakepinkite keptuvėje 40 sekundžių ir suberkite į salotas. Kruopščiai sumaišykite visus komponentus.

Rezultatas – ne tik skanios, bet ir sveikos burokėlių salotos.

Tai geras įprastų salotų pakaitalas su majonezo padažu.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
