Žuvies patiekalai – geras būdas pagreitinti vakarienės ruošimą. Mėsos patiekalai paprastai gaminami apie valandą, jei ne ilgiau. Žuvį galima paruošti vos per 10 minučių. Netgi daugelis jūros gėrybių išverda gana greitai.
Faktas tas, kad žuvies raumeninis audinys, kitaip nei kiaulienos ir jautienos, yra kitoks. Žuvys yra šaltakraujai padarai, pasižymintys didele šilumine talpa. Tai vaidina svarbų vaidmenį ruošiant žuvį. Be to, žuvų mėsa turi vitaminų ir mineralų, kurių neturi kitų gyvūnų mėsa. Pavyzdžiui, Omega-3 rūgščių
. Papasakosime, kaip ruošti žuvį namuose.
Žuvies kepimo orkaitėje ingredientai:
- Žuvies filė – 500 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- sūris – 100 g;
- grietinė – 150 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt.
Žuvies kepimas orkaitėje:
Žuvies filė išvalykite nuo vidaus, nuplaukite ir padalykite į didelius gabalus. Dubenyje žuvį pasūdykite, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir išmaišykite.
Kol žuvis marinuosis 15 minučių, supjaustykite plonais pusžiedžiais svogūnus, sutarkuokite morkas stambia tarka. Keptuvėje apkepkite svogūnus, sudėkite morkas
. Į kepimo formą sudėkite ½ žuvies filė. Tada sudėkite morkų ir svogūnų sluoksnį, uždenkite daržoves filė
. Viršų uždenkite likusiomis daržovėmis.
Padažui kiaušinį sumaišykite su grietine ir stambiai tarkuotu sūriu, išmaišykite. Padažą užpilkite ant viršutinio žuvies sluoksnio formoje.
Kepkite žuvį 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 minutes.
Gausite kvapnią žuvį, kuri puikiai atrodys ant šventinio stalo. Kartu patiekalą galima patiekti ir paprastiems pietums bei vakarienei.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
