Pasaulyje yra daug įvairių sriubų. Kiekvienoje šalyje sriubos priskiriamos prie skirtingų patiekalų. Pavyzdžiui, Vokietijoje yra sriubos su dešrelėmis ir dešrelėmis. Japonijoje sriubos ruošiamos iš įvairių augalų, taip pat į sriubas dedama sojos padažo ir austrių padažo.
Italai sugalvojo į savo sriubas dėti kotletus. Sunku pasakyti, kuris virtuvės šefas pirmasis įgyvendino mėsos kukulių sriubos receptą. Tačiau jis vis dar laikomas aktualiu visai Europai ir NVS šalims. Kotletų sriubos paslaptis yra ta, kad ji yra universali. Tai yra, tokią sriubą galima derinti su daugybe ingredientų. Svarbiausia į patiekalą įdėti kotletų.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti kvapnią sriubą su kotletais.
Ingredientai kotletų sriubai:
riebalai – 1 valgomasis šaukštas;
malta kiauliena – 400 g;
svogūnai – 2 vnt.;
druska – ½ šaukštelio;
malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
morkos – vnt.;
rūkyta paprika – ½ šaukštelio;
khmeli-suneli – ½ šaukštelio;
pomidorų sultys – 200 ml;
lęšiai – 180 ml
cukinijos;
lauro lapas – vnt.
Mėsinių kukulių sriubos gaminimas:
Ištirpinkite riebalus storadugniame puode. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną, sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais.
Faršą sutrinkite ir padalinkite į mažus gabalėlius. Puode riebaluose apkepkite kotletus iš abiejų pusių.
Kol kepa kotletai, svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite kotletus į atskirą indą.
Toje pačioje keptuvėje riebaluose pakepinkite svogūnus ir morkas, sumaišykite su apyniais-suneli ir paprika. Daržoves užpilkite pomidorų pasta, o česnako skilteles perspauskite per spaudą.
Lęšius nuplaukite ir supilkite į daržovių mišinį su pomidorų pasta. Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į lęšių, daržovių ir makaronų mišinį.
Į mišinį supilkite sultinį arba vandenį, iš anksto sudėkite kotletus.
Virkite sriubą, kol lęšiai bus paruošti. Baigiant virti į sriubą įmaišyti lauro lapelį.
Po virimo leiskite sriubai pastovėti 10 minučių. Beje, vietoj cukinijų galite naudoti bulves, o patiekiant sriubą papuošti žaliais svogūnais.