Visada galite pagaminti tokias erdvias ir skanias spurgas, kai svečiai jau prie slenksčio arba neturite kuo patiekti pusryčiams. Geriausia yra tai, kad jie iškepa labai greitai, nes tešla yra tokia puri ir skysta, kaip jūs gaunate.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 1 stiklinė;
kiaušinis, 1 vnt.;
cukraus, 2-3 šaukštai;
žiupsnelis druskos;
vanilinas pagal skonį;
soda, 0,5 šaukštelio;
miltų, apie 220 g.
Virimo procesas
Spurgoms maistą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis sušiltų. Viskas iškepa labai greitai, ant viryklės iškart galima uždėti keptuvę ir palaipsniui įkaitinti augalinį aliejų, kad jis tolygiai įkaistų, bet ne karštas.
Į kefyrą supilkite sodą, gerai išmaišykite ir palikite porai minučių, kad soda sureaguotų rauginto pieno aplinkoje.
Įpilkite druskos ir cukraus, galbūt vanilės.
Dalimis suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą, kuri gaunasi šiek tiek skystoka, ne tokia tiršta kaip blynams.
Tešlą paskleiskite šaukšteliu, pakepinkite vos minutę ir apverskite. Nenustebkite, kad šios spurgos taip greitai iškepa.
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra, patiekite. Nors galima patiekti karštą su įvairiomis uogienėmis ir šokoladu.