Jei esate kečupo mėgėjas, pabandykite pasigaminti patys namuose. Tai lengviau, nei atrodo, be to, jūs žinosite, kad jūsų kečupe nėra jokių priedų.
Kečupas yra ingredientas, kuris turi savo vietą beveik kiekvienoje virtuvėje. Tačiau nuomonė apie tai prieštaringa, žmonės jį mėgsta, profesionalūs virėjai nekenčia. Yra žmonių, kurie neįsivaizduoja nė vieno patiekalo be kečupo, gali jį derinti su sūriu, saldžiu, trumpai tariant, dėti net ant rečiausio maisto. Bet net jei perkate geriausią prekės ženklą, didelis bet kokio kečupo trūkumas yra priedai, kurie pablogina jo kokybę. Todėl geriausia idėja yra pasigaminti namuose.
Naminio kečupo receptas
Norėdami pagaminti naminį kečupą, jums reikės įprastų ingredientų.
Ingredientai:
- 3 kg pomidorų
- ½ kg obuolių
- ¼ kg svogūno
- 1 ir ½ šaukštelio druskos
- 1 ir ½ stiklinės cukraus
- 50 g obuolių sidro acto
- Raudonieji pipirai pagal skonį
- Pipirai
Procedūra:
Visus ingredientus, išskyrus raudonąją papriką, supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą. Patikrinkite gauto mišinio smulkumą, jei reikia, dar galite perkošti per smulkų sietelį. Dabar kepkite apie 50 minučių puode. Prieš pat reikiamo laiko pabaigą įberkite druskos, cukraus , obuolių sidro acto, raudonųjų pipirų, jei norite, ir truputį pipirų. Atsargiai išmaišykite, kad kečupas nesudegtų. Baigę gautą mišinį supilstykite į indelius su dangteliais.
Stiklainius reikia sterilizuoti
Pirmiausia patikrinkite, ar tuščiuose konservavimo stiklainiuose nėra įtrūkimų ar kitų defektų. Jei viskas gerai, nuplaukite šiltame muiluotame vandenyje ir įdėkite į orkaitę aukštyn kojomis. Įjunkite orkaitę iki 150 laipsnių ir palikite stiklainius 15-25 minutes . Tada užsimaukite pirštines ir atsargiai nuimkite akinius, kad jie nesudužtų rankose. Virkite dangtelius verdančiame vandenyje apie 3 minutes, kol stiklainiai atvės. Tada supilkite naminį kečupą, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve arba rūsyje.