Konservuotos salotos asorti iš įvairių daržovių gaunasi labai skanios, gaivaus aromato. Gaminimas neužima daug laiko, tačiau žiemą salotos tikrai patiks.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
cukinijos ir agurkai po 600 g;
svogūnas, 300 g;
saldžiosios paprikos, 250 g;
morkos, 200 g;
krapų ir petražolių krūvoje;
cukraus, 4 šaukštai;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
juodieji pipirai, 0,5 šaukštelio;
Korėjietiškų morkų prieskonių, 1 valgomasis šaukštas;
augalinis aliejus, 80 ml;
actas 9%, 60ml.
Virimo procesas
Agurkus, cukinijas, saldžiąją papriką ir morkas supjaustykite juostelėmis.
Svogūnai – ploni pusžiedžiai.
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Sudėkite visus ingredientus į didelį indą ir įpilkite cukraus, druskos, pipirų, acto, korėjietiškų morkų prieskonių ir augalinio aliejaus. Daržoves labai gerai išmaišykite.
Uždenkite dangčiu ir palikite 3 valandas, retkarčiais pamaišydami.
Sudėkite į švarius stiklainius, sutankinkite ir uždenkite dangteliais.
Stiklainius sudėkite į keptuvę ant rankšluosčio. Supilkite šiltu vandeniu.
Kai vanduo užvirs, sterilizuokite 15 minučių.
Tvirtai užsukite dangtelius, apverskite ir apvyniokite bei palikite atvėsti.
Ruošinį dedame saugojimui į rūsį arba sandėliuką.
Salotas patiekiu ne tik pietums ar vakarienei, jos net vertos šventinio stalo, jas labai mėgsta visi mano svečiai. Patiekdami galite pašlakstyti šiek tiek obuolių sidro acto ir nerafinuoto augalinio aliejaus.