Apetitą žadinantys ir sotūs pyragaičiai keptuvėje aromatingo ir įdomaus skonio. Šis patiekalas idealiai tinka vakarienei, iškylai, galite pasiimti su savimi į kelią.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 3 vnt.;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- čederio sūris, 100 g;
- žalias.
Norėdami paruošti tešlą, jums reikia:
- kiaušinių, 2 vnt.;
- druskos;
- jogurtas, 2 šaukštai;
- miltų, 4 v.š.
Bulvių pyrago gaminimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite ir apverskite tyrele.
Įberkite pipirų ir tarkuoto sūrio, pagal skonį bulvėms skirtų prieskonių, smulkiai pjaustytų žalumynų. Iš masės formuojame pyragėlius.
Kiaušinius išplakite šluotele ir sumaišykite su jogurtu.
Patarimas: jogurtas keičiamas pienu, majonezu arba grietine.
Suberkite miltus, druską ir minkykite vienalytę tešlą.
Paplotėlius pamirkykite tešloje ir apkepkite aliejuje. Užpilkite pakankamai.
Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Jie išeina minkšti, sotūs. Į masę galite įberti ir Provanso ar itališkų žolelių, išeis visiškai prabangu.