Jei jų pridėsite, vakarienė pavirs švente. Negaliu atsiplėšti nuo šio patiekalo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tokie aromatingi, sultingi ir švelnūs vištienos kukuliai, virti kreminiame sūrio padaže, yra skonio šventė. Gaminu juos atostogoms ir kiekvienai dienai, lepindamas savo šeimą. Paimkite bet kokį sūrį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :

vištienos filė, 500 g;
kiaušinis, vnt;
svogūnas, 100 g;
druskos, 1,5 šaukštelio;
paprika, 1 arb.
Padažui paruošti reikia :

Brest-Litovsk suomiškas sūris, 150 g;
česnako, 3 gvazdikėlių;
grietinėlės, 150 g.
Virimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite mažais gabalėliais.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su mėsa.

Pasūdykite, pabarstykite paprika, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Naudodami šaukštą paimkite faršą ir suformuokite kotletą.

Kepimo formą ištepkite aliejumi ir išdėliokite kotletus.

Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Nepamirškite įkaitinti orkaitės.

Padažui sumaišykite smulkiai tarkuotą sūrį, česnaką, taip pat tarkuotą, ir grietinėlę.

Patarimas : naudokite kuo tirštesnį kremą. Mūsų kotletų skonis priklauso nuo jų riebumo.

Padažu užpilkite kotletus ir kepkite dar 15 minučių.

Tiekiu kaip atskirą patiekalą arba su bet kokiu garnyru ar salotomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.