Jei gaminu vištieną, tada tik taip. Tiek vakarienei, tiek šventiniam stalui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištieną visada gaminu tik pagal šį receptą – mėsa visada gaunasi labai švelni ir sultinga, skani, su aštriomis natomis. Toks patiekalas – visavertė vakarienė su bulvėmis. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai padaryti kitas salotas.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • vištiena;
  • bulvė;
  • česnako, 6 gvazdikėlių;
  • karštų garstyčių ir sojų padažo po 1 a.š.;
  • aliejus, 50 ml;
  • rozmarino, suneli apynių, žiupsnelio ciberžolės;
  • pusės citrinos sulčių.

Virimo procesas

Vištieną perpjaukite per krūtinę, nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais

Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus, pagal skonį pasūdykite ir įtrinkite mėsą.

Kepimo skardą padengiame pergamentu ir išklojame skerdeną, užpilame likusiu padažu.

Bulvę su odele gerai nuplaukite virtuvine kempine, kad pašalintumėte visus nešvarumus. Supjaustykite griežinėliais.

Išimame paukštį į lėkštę, bulves dedame į padažo pudelę ant kepimo skardos ir išmaišome, kad masė apsemtų bulvių griežinėlius. Druskos ir pipirų.

Kepimo skardą su bulvėmis dedame į apačią, vištieną dedame ant grotelių iš viršaus, pirmiausia pjaustoma puse į viršų ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min.

Apverskite skerdeną ir kepkite dar 20-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Vištienos sultys lašės ant bulvių ir jos pasirodys tiesiog nuostabios.

Galima viską dėti ant vieno didelio indo arba dėti bulves, o ant antrojo – pita duonos gabalėlius, o ant jo – vištienos gabalėlius.

Taip vienu ypu pagaminsite džentelmenišką vakarienę ar didelį šventinį patiekalą. Tam puikiai tiks marinuotos daržovės ir šviežių daržovių salotos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.