Jautienos stroganovas – pats vertingiausias receptas mano kolekcijoje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kadaise šis patiekalas buvo laikomas vienu skaniausių ir prabangiausių ir buvo patiekiamas geriausiuose restoranuose. Kviečiame išbandyti šį skanų receptą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– jautiena, 500 g;

– grietinė, 2 šaukštai;

– pievagrybiai, 200 g;

– svogūnas, 2 vnt;

– įprastos garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;

– miltai, 1 valgomasis šaukštas;

– druska ir prieskoniai;

– vanduo, 200 g;

– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.

Virimo procesas

Mėsą supjaustome kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais, pievagrybius – griežinėliais.

Pakepinkite svogūną iki pusės iškepkite, suberkite grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis.

Atskirai apkepkite mėsą įkaitintoje keptuvėje. Kai gabalėliai pradės ruduoti, suberkite miltus ir greitai viską išmaišykite.

Į grybus ir svogūnus suberkite prieskonius, druską ir grietinę, garstyčias, įpilkite vandens ir išmaišykite.

Dabar supilkite mėsą į šį padažą, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite indą, kol mėsa iškeps.

Patarimas : kad mėsa neišleistų visų sulčių į keptuvę, apkepkite labai karštame aliejuje, tada sultys pateks į padažą, kas patiekalui suteikia originalų skonį ir aromatą. Mėsą galite kepti nepridegančioje keptuvėje be aliejaus, tada riebalų perteklius nepateks į indą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.