Kai norisi pasimėgauti gerais kepiniais, bet šalia nėra padorių kepyklų, reikia imti viską į savo rankas. Žmonėms, kurie nenori ilgai stovėti prie viryklės ir laukti, kol tešla pakils ar iškeps, yra galimybė pyragus paruošti beveik akimirksniu. Jums reikės paprasčiausių produktų ir šiek tiek laiko.
Ingredientai tinginiams pyragams:
kefyras – 400 ml;
miltai – 350 g;
druska – šaukštelis;
augalinis aliejus – 20 ml;
cukrus – šaukštelis;
soda – 0,5 šaukštelio;
vištienos kiaušinis – vnt.
Tinginių pyragų gaminimas:
Išvirkite kiaušinius (kiekis pagal pageidavimą), nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Panašiai smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Mes kertame šiuos produktus.
Supilkite kefyrą į gilų indą ir leiskite sušilti iki kambario temperatūros. Pasūdykite, sumuškite kiaušinį ir sumaišykite šį rauginto pieno mišinį.
Į gautą masę dalimis įsijokite miltus, suformuokite tešlą. Tešlos gumulą pabarstykite soda, supilkite saulėgrąžų riebalus ir toliau maišykite. Tešla turi būti vidutinio tirštumo.
Paruoštą svogūnų-kiaušinių mišinį supilti į tešlą ir viską sukryžiuoti.
Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Naudodami šaukštą sudėkite pyragėlius į keptuvę. Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Dėl to gausite skanius ir greitus pyragus. Kaip matote, tokio tipo kepimui nereikia modeliuoti ar kepti orkaitėje.