Varškės pyragai daugeliu atžvilgių yra prastesni už vaisių ar šokoladinius desertus. Tačiau jie taip pat gali būti labai skanūs ir saldūs.
Yra nuomonė, kad dėl varškės iš pyrago pašalinamas visas cukrus. Šis teiginys neteisingas, nes granuliuotas cukrus maišomas su įdaru ir tešla. Varškė suteikia ypatingą impregnavimą, kuris gerai veikia gaminio skonį.
Ingredientai varškės pyragui:
miltai – 450 g;
vanilinis cukrus – 10 g;
sviestas – 200 g;
grietinės – šaukštai. l.;
kepimo milteliai – šaukštelis;
vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
druska – 0,5 šaukštelio;
cukrus – 320 g;
varškės sūris – 720 g.
Torto su varške gaminimas:
Į dubenį su miltais supilkite šaltą sviestą ir minkykite ingredientus iki trupinių. Į masę suberkite kepimo miltelius ir sumaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite du kiaušinius, 120 gramų cukraus ir druskos. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės ir supilkite į kreminius trupinius.
Mūsų užduotis – minkyti minkštą tešlą. Padalijame gumulą į dvi dalis – vieną mažesnę, antrąją didesnę. Abi porcijas atskirai supakuojame į maistinę plėvelę ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve.
Į švarų indą sudėkite varškę, 200 gramų granuliuoto cukraus, porą kiaušinių, grietinę, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Suplakite ingredientus į vientisą tirštą grietinėlę.
Didžiąją dalį tešlos iškočiokite iki formos dydžio, kad galėtumėte uždengti dugną ir šonus. Kepimo skardą iškloti tešlos sluoksniu ir supilti įdarą. Kremas turi būti tolygiai paskirstytas ant paviršiaus.
Naudodami didelius trintuvės dantis, sutrinkite nedidelį tešlos gumulėlį. Pabarstykite varškės įdaru taip, kad visos drožlės padengtų pyrago paviršių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite pyragą iki auksinės rudos spalvos.
Belieka pyragą atvėsinti ir patiekti ant šventinio stalo. Šiam desertui tiks bet kokia puošmena, ar tai būtų kokoso drožlės, ar šokolado pasta.