Išskirtinis omletas, keptas su sūriu ir daržovėmis, yra bene patys geriausi pusryčiai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nėra nieko geriau, kaip pradėti dieną tinkamais ir skaniais pusryčiais, kurie suteiks energijos ir mėgausitės jais kaip premija. Šis skanus omletas daro visa tai. 

Taigi, kas yra dienos pagrindas? Taip, žinoma, mes kalbame apie pusryčius. Jis turėtų būti tinkamas ir jame turi būti daug maistinių medžiagų, nes ant jo yra pastatyta praktiškai visa diena . Šio omleto privalumas yra tai, kad jame yra viskas, ko turėtų būti tinkamuose pusryčiuose. Nesvarbu, ar kalbame apie baltymus kiaušiniuose, ar apie skaidulą daržovėse.

Omletui paruošti reikalingi ingredientai:

  • Kietasis sūris – 150 g
  • Kiaušiniai – 3 vnt
  • Kiaušinio baltymas – 2 vnt
  • Duona – 1 riekelė
  • Raudonasis svogūnas – 1 vnt
  • Druska – pagal skonį
  • Pomidorai – pagal skonį
  • Džiovintos žolelės – pagal skonį
  • nenugriebtas pienas – pusė puodelio

Nuo duonos riekės nupjaukite plutą ir pasilikite vėlesniam laikui. Duonos riekelės vidų aptepkite pienu ir palikite išmirkti. Sūrį stambiai sutarkuokite ant trintuvės. Į dubenį įmuškite du kiaušinių trynius ir vieną sveiką kiaušinį. Įdėkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Tada supilkite su pienu išmirkytą duoną.

Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į trynių masę. Duonos plutą sudėkite į keptuvę su karštu aliejumi ir į jos vidurį įmuškite šiek tiek kiaušinių mišinio . Kepkite iš abiejų pusių, kad susidarytų kiaušinio skrebučiai ir nereikės švaistyti plutos. Svogūną supjaustykite apskritimais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje.

Suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, viską pasūdykite ir ant viršaus supilkite likusį kiaušinių mišinį. Omletą pakepinkite po dangčiu, kol iškeps. Tada bakstelėkite jį aukštyn kojomis į lėkštę, kad pomidorai ir svogūnai būtų ant viršaus. Tada galėsite patiekti, mėgaukitės!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.