Jei šiais laikais norite įsigyti tikrai kokybiškų dešrelių, turite atidžiai perskaityti ingredientus ir sumokėti nemažai. Bet jūs taip pat galite juos paruošti namuose.
Tiesa ta, kad šiomis dienomis rinkoje yra labai daug įvairių rūšių dešrų. Nuo pigiausių iki itin kokybiškų, už kuriuos sumokėsite nemažai. Savo dešrelių gaminimas namuose reikalauja šiek tiek pastangų ir laiko, tačiau didelis privalumas yra tai, kad turėsite apžvalgą, kokius ingredientus dedate į mišinį ir gausite didelį gerai atlikto darbo džiaugsmą. Visų pirma šviežių naminių dešrelių skonis neprilygsta pirktoms. Viskas, ko jums reikia, yra keletas įprastai prieinamų ingredientų ir galite pradėti.
Reikės pasigaminti naminių dešrelių
- 2,5 kg mėsos
- 300 g taukų arba riebesnio mėsos gabalo
- 1 česnako galva
- 10 g marinuotos (nitritinės) druskos
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 2 g muskato riešuto
- 150 ml vandens
Naminių dešrų ruošimo tvarka
Pirmiausia mėsą ir taukus (arba riebesnį mėsos gabalėlį) supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į didelį, gilų dubenį ir įberkite abiejų rūšių druskos, muskato riešuto ir pipirų . Kruopščiai išmaišykite, pageidautina iš anksto nuplautomis rankomis. Uždenkite šį mišinį dangčiu ir palikite vieną dieną šaldytuve.

Nulupkite česnaką ir sudėkite į mėsmalę. Pusę mėsos atskirkite nuo paruošto mišinio ir sudėkite į trintuvą. Mėsą kartu su česnaku sumalkite smulkintuvu ir grąžinkite į brandintą mėsą. Viską labai gerai išmaišyti. Įpilkite druskos pagal poreikį, o jei mišinys per sausas, įpilkite ledinio vandens.
Namines dešreles įdaryti ir kepti – ne mokslas
Paruoštu mėsos mišiniu užpildysite žarnas. Juos galite nusipirkti iš mėsinės arba internetu. Galima rinktis tiek minkštesnius avienos, tiek platesnius kiaulienos žarnas, kurios yra tvirtesnės ir tinka pradedantiesiems. Negailėkite jų, visada rinkitės geriausios kokybės, kad darbo metu jie nesuplyštų.

Mėsą į apvalkalą galite kimšti tiesiogiai naudodami mėsmalę, kai naudojate tinkamą priedą. Šio recepto atveju, jei norite palikti pusę mėsos nesumaltos, rinkitės rankinį dešrelių gaminimo aparatą . Ant jo ištiesiate apvalkalą, kurio vieną galą sandariai užtraukiate ir užpildote paruoštu mišiniu.
Abu galus gerai sutvirtinkite, perdurkite plona adata ir palikite per naktį šaldytuve. Tada dešreles išlyginkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Pirmą valandą kepkite tik 50 laipsnių temperatūroje , padidinkite temperatūrą iki 80 laipsnių ir kepkite dar 3 valandas. Apverskite dešreles ir kepkite dar 2 valandas.
