Turbūt pasaulyje nėra daug žmonių, kurie nemėgsta bulvinių blynų. Tai neabejotinai vienas populiariausių patiekalų Čekijoje. Tačiau ne visi gali juos puikiai paruošti.
Nusprendę pietums gaminti bulvinius blynus, tikrai norite, kad jie būtų tobulai traškūs ir sultingi. Deja, tai ne visada pavyksta, todėl vis bandote vis naujus receptus , kuriuose yra, pavyzdžiui, kepimo soda ar kepimo milteliai. Bet nieko to nereikės, svarbu tik vienas dalykas – bulvės.
Ko tau prireiks
Bulviniams blynams daug nereikia, deja, pati svarbiausia ir daugiausiai pastangų reikalaujanti dalis – tarkavimas. Bet kokiu atveju jums reikės:
- 5 bulvės
- 2 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 3 šaukštai miltų
- druskos, pipirų
- prieskoniai bulviniams blynams
- pasirinktinai česnako
- žolelių

Kokia gudrybė
Iš jaunų bulvių niekada nepavyks pagaminti traškių bulvinių blynų, nes juose mažiau krakmolo. Taigi, jei jų turite, įdėkite į juos daugiau svogūnų. Tris bulves sutarkuokite stambia tarka , o svogūną nuvalykite ir supjaustykite mažais kubeliais. Geriausia bus, jei po to iš bulvių išpilsite vandens perteklių.

Greitai iškepsite
Į bulves įmaišykite svogūną, miltus, druską, pipirus, bulvinių blynų prieskonius, spaustą česnaką ir žoleles. Bulves apkepkite ant karšto aliejaus iš abiejų pusių. Sužinosite, kad jie bus paruošti, kai bus šiek tiek paraudę ir traškūs. Prie bulvių geriausiai dera česnakinis padažas ar kiti skirtingi padažai.

Žinoma, galima jiems pasigaminti kokį nors mėsos mišinį, bet net ir patys bulviniai blynai – absoliučiai prabangus reikalas. Linkime gero apetito!
