Dėl padažo bet kokia mėsa pagal šį receptą pasirodo labai minkšta, švelni ir sultinga, puikiai dera su įvairiais garnyrais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– jautiena, 500 g;
– pievagrybiai, 250 g;
– svogūnas, 2 vnt;
– česnakai, 3 gvazdikėliai;
– druska, pipirai, prieskoniai;
— pomidorų pasta, 2 šaukštai arba pomidorai savo sultyse, 300 g;
– augalinis aliejus, 3 šaukštai;
– vanduo, 500 ml.
Virimo procesas
Mėsą supjaustykite porcijomis.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pievagrybius – plonais griežinėliais.
Į keptuvę supilkite 3-4 šaukštus. laivelius augalinio aliejaus, suberkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės.
Mėsos gabalėlius sumeskite į svogūną ir pakepinkite 3 minutes, kol pasirodys sultys.
Suberkite grybus, tada pomidorus, druską ir pipirus, išmaišykite.
Įpilkite česnako ir vandens.
Uždenkite dangčiu ir virkite 1,5 valandos ant silpnos ugnies.
Patarimas : jei nenorite daug laiko praleisti virtuvėje, gaminkite greitpuodyje – troškinimo procesas užtruks 40 minučių, lėtoje viryklėje – apie 1 valandą.
Šį padažą patiekiame su įvairių formų bulvėmis, su virtais ryžiais ir makaronais.