Iš karto gaminu 2–3 porcijas šios mėsos, o tada keičiu garnyrus! Net jautiena tirpsta burnoje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dėl padažo bet kokia mėsa pagal šį receptą pasirodo labai minkšta, švelni ir sultinga, puikiai dera su įvairiais garnyrais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– jautiena, 500 g;

– pievagrybiai, 250 g;

– svogūnas, 2 vnt;

– česnakai, 3 gvazdikėliai;

– druska, pipirai, prieskoniai;

— pomidorų pasta, 2 šaukštai arba pomidorai savo sultyse, 300 g;

– augalinis aliejus, 3 šaukštai;

– vanduo, 500 ml.

Virimo procesas

Mėsą supjaustykite porcijomis.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pievagrybius – plonais griežinėliais.

Į keptuvę supilkite 3-4 šaukštus. laivelius augalinio aliejaus, suberkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės.

Mėsos gabalėlius sumeskite į svogūną ir pakepinkite 3 minutes, kol pasirodys sultys.

Suberkite grybus, tada pomidorus, druską ir pipirus, išmaišykite.

Įpilkite česnako ir vandens.

Uždenkite dangčiu ir virkite 1,5 valandos ant silpnos ugnies.

Patarimas : jei nenorite daug laiko praleisti virtuvėje, gaminkite greitpuodyje – troškinimo procesas užtruks 40 minučių, lėtoje viryklėje – apie 1 valandą.

Šį padažą patiekiame su įvairių formų bulvėmis, su virtais ryžiais ir makaronais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.