Iš daugybės receptų įsimylėjau geriausią agurkų receptą žiemai. Skanus, traškus ir gali būti laikomas ilgai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Agurkai aromatingi ir traškūs, ilgai išsilaiko sandėliuke. Geriau rinktis mažus vaisius, kaip sakoma, „vienam kąsniui“. Tačiau didelės daržovės taip pat pasirodo skanios ir puikiai tinka salotoms.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

Už litro stiklainį

– agurkai;

-serbentų, krienų ir kt. lapai;

– kvapieji pipirai ir žirniai, po 5 vnt.;

– gvazdikėliai, 2 vnt;

– aitriųjų pipirų pagal skonį;

– česnakai;

– lauro lapas, 1 vnt. stiklainyje;

-druska, 1 šaukštelis;

-cukrus, 2 šaukšteliai;

-actas 9%, 2 v.š.

Virimo procesas

Agurkus nuplaukite ir nupjaukite stiebus. Jei daržovės suglebusios, geriau jas porai valandų pamirkyti švariame ir šaltame vandenyje.

Stiklainius ir dangtelius sterilizuojame, lapiją gerai nuplauname.

Į stiklainių dugną sudėkite žoleles ir paprikas, krienų šaknų gabalėlius ir česnako skilteles.

Patarimas: daugelis žmonių nemėgsta gvazdikėlių agurkuose, todėl galite apsieiti ir be jų.

Tvirtai sudėkite agurkus ir ant viršaus uždėkite daugiau žolelių ir lauro lapų.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite druskos ir cukraus.

Stiklainius sudėkite į puodą ant rankšluosčio ir užpilkite verdančiu vandeniu.

Į pačią keptuvę taip pat pilame karštą vandenį.

Po virinimo 10 minučių stiklainius sterilizuokite. Jei uždarote 2 litrų stiklainius – sterilizuokite 15 minučių, 3 litrų stiklainius – 20 minučių

Supilkite actą ir sandariai užsukite dangtelius.

Stiklainius apverskite, suvyniokite ir palikite atvėsti.

Agurkus laikome bet kur, sandėliuke ir rūsyje.

Skanūs ir gražūs agurkai pravers ant bet kurio stalo kaip mėgstamas užkandis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.