Ir kotletų nereikia. Sultingas ir skanus vištienos skanėstas: elementarus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Viduramžiais Europoje vištienos krūtinėlė buvo patiekiama kaip delikatesas turtingiesiems ir kilmingiesiems. XIX amžiuje šis gaminys pradėtas eksportuoti į JAV. Ten vištienos krūtinėlė buvo ypač populiari, nes buvo nebrangi ir joje buvo daug baltymų. Be to, krūtys tapo populiarios ir prieinamos visame pasaulyje.

Daugelis žmonių mieliau virti šlaunis ir blauzdeles, o ne krūtis, kurios laikomos mažiau sveikomis. Tikriausiai nesate išbandę mūsų krūtinėlės recepto. Pasirodo labai skanus ir sotus, jums patiks ši porcija.

Ingredientai troškinimui:

vištienos filė – vnt.;
grietinė – 200 g;
svogūnas – vnt.;
sūris – 100 g;
druskos, prieskonių.
Puodo paruošimas:

Vištienos filė supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, įberkite paprikos ar kitų prieskonių pagal skonį.

Svogūną susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi, kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Sūrį sutarkuokite į gilų indą, sumaišykite su grietine ir, jei reikia, įberkite druskos.

Ant formos dugno dėkite po šaukštą sūrio, sumaišyto su grietine. Tada padarykite mėsos sluoksnį ir nedidelį kiekį svogūnų.

Tada vėl sūrio padažas, mėsos ir svogūnų sluoksnis. Galiausiai tešlą uždenkite likusiu sūriu ir grietine.

Pašaukite į orkaitę 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Gavome skanų mėsos patiekalą, kuris tiks prie absoliučiai bet kokio garnyro.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Jei mėgstate kavą, jums patiks šis pyragas! Tai galite padaryti per 5 minutes
Patiko? Pasidalink! Ačiū.