Bulvės tapo viena iš labiausiai parduodamų daržovių planetoje. Ši daržovė naudojama įvairiems patiekalams ruošti. Be įprastos bulvių košės ir keptų bulvių, daržovė naudojama kepiniams ir desertams gaminti.
Nors anksčiau bulvės nebuvo tokios paklausios. Faktas yra tas, kad iki XIX amžiaus žmonės nemokėjo tinkamai naudoti bulvių. Taip atsitiko, kad valstiečiai masiškai apsinuodijo šia daržove.
Vėliau žmonės pradėjo šviesti, kaip teisingai valgyti bulves. Netrukus daugelis žmonių pamilo daržovę. Šiais laikais kulinarinį pasaulį sunku įsivaizduoti be bulvių. Paruoškime bulvių pyragus su sūriu.
Ingredientai bulvių pyragams:
Bulvės – 6 vnt.;
Druska – 1 šaukštelis;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Petražolės – krūva;
Miltai – 220 g;
Mocarelos sūris – 100 g.
Bulvių pyragų ruošimas:
Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės, tada įberkite druskos ir sutrinkite. Į tyrę įmuškite kiaušinį ir sumaišykite ingredientus.
Susmulkinkite petražoles ir suberkite į tyrę, išmaišykite. Į tyrę suberkite miltus ir kepimo miltelius, rankomis minkykite elastingą ir nelipnią tešlą.
Palikite tešlą šaldytuve 20 minučių po maistine plėvele.
Šiuo metu supjaustykite mocarelą mažais gabalėliais.
Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną bandelę iškočiokite į plokščius maždaug 5 mm storio paplotėlius. Padalinkite papločius per pusę ir ½ kiekvieno puslankio aptepkite sūriu.
Uždenkite sūrį antrąja dalimi ir sandariai įdėkite į tešlos vidų.
Panašią procedūrą atliekame ir su likusiomis pyragėlių puselėmis.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – paprasti pyragėliai su sūriu.
Vietoj sūrio įdaro galite naudoti bet kurį kitą, pavyzdžiui, kopūstą.