Imu sūriu, bulvėmis ir ruošiu specialius pyragus. Be mielių: laiko praleidžiu minimaliai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sūrio tešla visada išeina puikiai, išlieka minkšta ir sodri, sėkmingai derinama su įvairiais įdarais. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, tokius greitus pyragus galite pagaminti net pusryčiams.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • sūris, 250 g;
  • kiaušiniai, 2 vnt.;
  • grietinės, 3 šaukštai;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
  • aliejus, 2 šaukštai;
  • druskos, 0,5 šaukštelio;
  • soda, 0,5 šaukštelio;
  • miltų, 300 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės  :

  • bulvės, 700 g;
  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • sviestas, 30 g;
  • pienas, 50 ml;
  • svogūnas, 1 vnt.;
  • druskos.

Virimo procesas

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite ir apverskite tyrele su sviestu ir pienu. Galima įdėti šviežių krapų. Pakepinkite svogūną ir suberkite į bulves, išmaišykite.

Sūrį sumaišykite su kiaušiniais, druska ir soda, cukrumi, grietine ir išmaišykite. Supilkite aliejų ir išmaišykite.

Miltus persijojame ir dalimis supilame į masę, užminkome minkštą tešlą. Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.

Tešlą padalinkite į 12 dalių ir iškočiokite kukulius.

Formuokite paplotėlius su bulvių įdaru ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Pyragėliai minkšti ir purūs, labai skanūs patiekiami su grietine ir lydytu sviestu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.