Imu sūrį ir malta mėsa. Sotūs ir aromatingi mėsos suktinukai – skonis privers apsilaižyti pirštus!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Suktinukai gali būti saldūs arba nesaldūs, su įvairiais įdarais. Jie yra populiarūs visame pasaulyje dėl savo skonio ir lengvo paruošimo. 

Ingridientai:

  • Sūris – 250 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt.;
  • Druska – 1,5 šaukštelio;
  • Aliejus – 80 g;
  • Miltai – 400 g;
  • Kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio;
  • malta jautiena – 200 g;
  • Žalias svogūnas – krūva;
  • Kalendra – žiupsnelis.

Mėsos suktinukų paruošimas:

Į sūrį įmuškite kiaušinius, įberkite šaukštelį druskos, supilkite aliejų ir panardintu trintuvu gerai išplakite iki vientisos masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į varškės masę, užminkyti tešlą.

Susidariusią masę palikite 30-40 minučių po celofanu. Šiuo metu smulkiai supjaustykite žalią svogūną.

Bandelę kočėlu iškočiojame į didelį stačiakampį sluoksnį. Sluoksnį ištepkite sviestu, ant paviršiaus paskleiskite maltą mėsą, paskirstykite per visą tešlos perimetrą.

Taip pat ant sluoksnio pilame žalius svogūnus, pasūdome ir visą įdarą apibarstome kalendromis. Suvyniokite sluoksnį į ritinį, kurio viduje yra įdaras.

Padalinkite ritinį į mažas dalis, dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Visų suktinukų viršūnes aptepkite kiaušinio tryniu.

Kepkite suktinukus 190 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Prieš kepdami suktinukus galite pabarstyti sezamu. Bet kokiu atveju gausite sočius ir aromatingus suktinukus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.