Itališka virtuvė yra viena populiariausių ir atpažįstamiausių pasaulyje. Jis išsiskiria savo rafinuotumu, įvairove ir unikaliu skoniu. Itališki pyragaičiai yra neatsiejama šios virtuvės dalis. Tai tikri meno kūriniai, kurie džiugina akį ir skonį.
Kiekvienas Italijos regionas turi savo tradicinius pyragų receptus, perduodamus iš kartos į kartą. Pavyzdžiui, migdoliniai pyragaičiai populiarūs Toskanoje, šokoladiniai – Florencijoje, o rikotos sūrio kremas – Neapolyje.
Itališki pyragaičiai išsiskiria ne tik išvaizda, bet ir išskirtiniu skoniu.
Biskvito ingredientai:
Kefyras – 250 g;
Cukrus – 200 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Druska – žiupsnelis;
Vanilinas – 1 g;
Kepimo milteliai – 10 g;
Kakava – 3 šaukštai;
Miltai – 200 g.
Ingredientai kremui:
Grietinė – 400 g;
Virtas kondensuotas pienas – 4 šaukštai.
Itališko pyrago paruošimas:
Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite cukrų, kiaušinį, druską, vaniliną, kepimo miltelius ir kakavą, gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Supilkite tešlą į kepimo skardą, išklotą pergamentu, ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Tada biskvitą padalinkite į porą pyrago sluoksnių ir palikite atvėsti.
Kremui grietinę sumaišyti su kondensuotu pienu. Ant vieno torto sluoksnio uždėkite šiek tiek kremo, o kitu uždenkite įdarą.
Torto viršų ir šonus patepkite kremu. Palikite pyragą valandai, kad išmirktų.

Iškepusį pyragą galite papuošti šokolado drožlėmis.

Tai puikus desertas visai šeimai.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
