Imu stikline kefyro ir 1 kiausiniu. Geriausias blynų receptas: gaminu daug iš karto ir dedu į šaldytuvą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai jau seniai yra klasikinis pusryčių pasirinkimas daugeliui žmonių. Sunku įsivaizduoti šeimininkę, kuri neturėtų savo blynų recepto. Paprastai pusryčiams ruošiami lengvi blynai. Tačiau, jei jums reikia sočių pietų ir vakarienės, valgymui galite naudoti ir blynus.

Norint pagaminti blynų įdarą, reikėtų į juos suvynioti įdarą. Įdarui paprastai naudojama malta mėsa, ikrai ir daržovės. Tačiau ne mažiau populiarus kiaušinių ir žaliųjų svogūnų įdaras.

Jei galvojate, kaip paįvairinti savo blynus, tuomet turėtumėte naudoti šį receptą.

Ingredientai įdarytiems blynams:

kefyras – 200 ml;
pienas – 200 ml;
cukrus – 2 šaukšteliai;
druska – šaukštelis;
soda – ½ šaukštelio;
kiaušinis – vnt.;
augalinis aliejus – 3 šaukštai;
miltai – 120 g.
Užpildo ingredientai:

virti kiaušiniai – 6 vnt .;
žalieji svogūnai – krūva;
druska – žiupsnelis;
sviestas – 50 ml.
Užpildytų blynų paruošimas:

Į dubenį su šiltu pienu įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, gerai išmaišykite. Dalį miltų supilkite į dubenį su pienu ir išmaišykite.

Į pieną supilkite kefyrą, o tada suberkite likusius miltus ir sodą, išmaišykite. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išminkykite skystą ir lygią tešlą.

Palikite tešlą šiltai 10 minučių. Toliau keptuvėje apkepkite standartinius plonus blynus.

Įdarui nuluptus virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite žalius svogūnus ir išmaišykite. Įdarą pasūdykite ir užpilkite tirpintu sviestu.

Į kiekvieno blyno centrą dėkite po šaukštą įdaro ir užklijuokite viduje tarsi voke.

Vokelius apkepkite svieste keptuvėje iš abiejų pusių.

Rezultatas – aromatingi, gardūs blyneliai su kiaušinių įdaru. Šie blyneliai tinka užkandžiui arba kaip užkandis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.