Marinuoti agurkai jau seniai tapo mūsų šalies kultūros dalimi. Deja, daugeliu atvejų marinuoti agurkai siejami su žmonėmis, linkusiais į alkoholizmą. Ne paslaptis, kad agurkų sūrymas puikiai pašalina iš organizmo toksines medžiagas ir slopina alkoholį.
Tačiau marinuoti agurkai naudingi ne tik sergant pagiriomis.
Šis produktas gali aprūpinti organizmą natriu, reikalingu tinkamam raumenų audinio susitraukimui. Agurkuose taip pat yra pieno rūgšties, kuri mažina cholesterolio kiekį.
Jei nenorite valgyti vien raugintų agurkų, siūlome iš šio ingrediento pasigaminti salotas.
Ingredientai marinuotų agurkų salotoms:
marinuoti/sūdyti/fermentuoti agurkai - 5 vnt.;
augalinis aliejus - 50 ml;
morkos - vnt.;
malta kalendra - 2 šaukšteliai;
svogūnai - vnt.;
pipirų mišinys - šaukštelis;
sezamas - šaukštelis;
cukrus - šaukštelis;
česnakai - 3 gvazdikėliai.
Marinuotų agurkų salotų paruošimas:
Raugintus agurkus supjaustykite plonomis ir ilgomis juostelėmis, o svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais. Nuluptas morkas sutrinkite ant stambių trintuvų, o česnako skilteles – ant smulkių.
Salotų dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, morkas ir česnaką. Į salotas įpilkite pipirų, granuliuoto cukraus ir maltos kalendros mišinio.
Puode įkaitinkite augalinį aliejų, į salotas suberkite prieskonius ir česnaką. Kepdami sezamo sėklas iki šviesiai auksinės rudos spalvos, uždenkite indą dangčiu.
Pabarstykite salotas sezamo sėklomis. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus salotų dubenyje.
Rekomenduojame salotas dar kartą uždengti ir porai valandų palikti šaldytuve. Pasirodo, turtingos salotos iš produktų, kurių, kaip taisyklė, visada yra namuose.