Imu miltus ir vandenį. Keptuvėje gaminu turkišką „Katmer“ – tikras skonio stebuklas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keptuvėje gaminamas patiekalas pastaruoju metu tapo vienu geriausių. Skanūs turkiški paplotėliai keptuvėje gali būti puikūs pusryčiai arba priedas prie pietų ar vakarienės.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :

miltai, 500 g;
kiaušinis, 1 vnt;
druskos, 1 šaukštelis;
vanduo, 300 ml;
sviestas, 100 g;
augalinis aliejus, 60 g;
žalumynai ir žalieji svogūnai.

Virimo procesas

Miltus persijokite ir sumaišykite su kiaušiniu, vandeniu ir druska. Uždenkite mišinį ir palikite 30 minučių.

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su augaliniu aliejumi.

Tešlą padalinkite į 4 dalis ir kiekvieną iškočiokite plonu sluoksniu, sutepkite aliejų mišiniu, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir žaliais svogūnais.

Uždenkite antruoju tešlos sluoksniu ir pabarstykite žaliu mišiniu.

Taip išlankstome visus 4 tešlos sluoksnius.

Išdėliodami paskutinį, gerai rankomis išlyginkite krūvą.

Supjaustome juostelėmis ir kiekvieną susukame į ritinėlius.

Iš vyniotinių iškočiokite plokščius pyragus.

Dalimis supilkite sviesto ir daržovių mišinį į keptuvę ir kepkite papločius ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Gauti papločiai yra minkšti, erdvūs, lengvo skonio ir aromato. Kartu su smulkintomis žolelėmis galite dėti smulkintą česnaką arba sūdytą varškės sūrį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.