Kotletai dabar tapo tokiu įprastu patiekalu, kad ant pietų stalo jų tiesiog nepastebime. Daugelis žmonių reguliariai vartoja kotletus. Pavyzdžiui, įvairiuose mėsainiuose.
Žmonės taip pat automatiškai užsisako patiekalus su kotletais kavinėse ir restoranuose, taip pat automatiškai juos priima į valgyklas.
Kotletai gamina dopaminą smegenyse, kaip ir saldumynai ar švieži vaisiai veikia jūsų nuotaiką. Dėl šios priežasties kotletus verta virti dažniau. Mes jums pasakysime, kaip patiems pasigaminti skanių kotletų.
Ingredientai kotletams:
malta mėsa – kg;
cukinijos – vnt.;
kopūstai – ¼ šakutės;
svogūnai – vnt.;
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
miltai – 2 šaukštai. l.;
sviestas – 50 g;
vanduo – 100 ml.
Kotletų gaminimas:
Cukiniją supjaustykite mažais griežinėliais, o kopūstą stambiai supjaustykite. Cukinijos griežinėlius ir kopūstą dėkite į blenderį ir sumalkite.
Gautą daržovių masę perpilkite į sietelį ir palikite sultis 10 minučių nuvarvėti. Šiuo metu susmulkinkite svogūną smulkiomis trintuvės pjaustyklėmis. Į maltą mėsą suberkite svogūną, įmuškite kiaušinius ir į mišinį įberkite druskos.

Cukinijų ir kopūstų mišinį supilkite į faršą ir gerai išmaišykite ingredientus. Į masę suberkite miltus, išmaišykite ir suformuokite nedidelius kotletus.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Po to, kai kotletai bus sandarūs, į keptuvę reikia įdėti gabalėlį sviesto.

Visus kotletus sudėkite į keptuvę su lydytu sviestu ir supilkite į juos vandenį. Uždenkite kotletus dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių.

Ingredientų minkymo metu į maltą mėsą rekomenduojama įberti maltų juodųjų pipirų.
Naujos bulvės puikiai tinka kaip garnyras.
