Imu kefyro, majonezo ir 15 min. Paprasti, bet labai skanūs pyragėliai su subtiliu įdaru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai yra tradicinis patiekalas tarp slavų tautų. Sunku įsivaizduoti laiką, kai nebuvo gaminami pyragai. Paprastai net alkaniausiais metais valstiečiai rasdavo iš ko kepti pyragus. Į tešlą buvo dedami įvairių rūšių miltai, o įdaras buvo gaminamas iš šaknų ir kopūstų. Tuo pačiu metu šeima visada buvo maitinama, nes bet kokie pyragai buvo ir išlieka sočiu patiekalu.

Pamažu keitėsi pyragų gaminimo samprata, atsirado naujų receptų. Tačiau kepiniai visada išlikdavo ant žmonių stalų. Įvairiose šalies vietose pyragai buvo kepami skirtingai. Kažkur su bulvėmis, kažkur su mėsa, kai kur su grybais.

Kartu gaminkime paprastus pyragėlius su vištiena ir grybais.

Ingredientai vištienos ir grybų pyragams:

Kefyras – 300 ml;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – 1 šaukštelis;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Augalinis aliejus – 20 g;
Miltai – 500 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:

Vištienos šlaunelės – 400 g;
Pievagrybiai – 200 g;
Svogūnai – 2 vnt.;
Sviestas – 50 g;
Grietinėlė – 2 šaukštai;
Grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – ½ šaukštelio.
Pyragų su vištiena ir grybais gaminimas:

Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir išplakite ingredientus. Į kefyrą suberkite miltus ir kepimo miltelius, minkykite elastingą ir minkštą tešlą 8 minutes.

Palikite tešlą 30 minučių po rankšluosčiu. Šiuo metu įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, pievagrybius ir mėsą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pirmiausia pakepinkite svogūnus, tada grybus.

Sudėkite mėsą į svogūnus ir grybus ir pakepinkite. Įdarą pasūdykite, pipiruokite, suberkite miltus, išmaišykite ingredientus. Į įdarą supilkite grietinėlę ir grietinę ir išmaišykite.

Išminkykite tešlą, padalinkite į 14 lygių dalių ir suformuokite kolobokus.

Kiekvieną bandelę iškočiojame į storą plokščią pyragą, į kurį dedame po šaukštą įdaro.

Tešlą sandariai uždarome viduje tarsi maišelyje, kiekvieną pyragėlį kočiojame ir lengvai paspaudžiame.

Keptuvėje įkaitinkite apie 300 ml augalinio aliejaus, aliejuje apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių.

Iš pradžių pyragėlius dėkite siūlėmis žemyn.

Dėl to turime skanių keptų pyragėlių su subtiliu įdaru. Tai geras būdas paįvairinti pyrago gaminimo įgūdžius.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.