Keptus papločius galima įdaryti absoliučiai bet kokiu įdaru. Visuotinai priimta, kad būtent mėsa dedama į čeburekus, tačiau galima sugalvoti ir kitokių įdarų. Tai nebus tradicinis čeburekas, bet tikrai skanus ir sotus patiekalas stalui. Gaminį užpildysime bulvėmis ir pakepsime keptuvėje. Gaminimo technologija yra kuo paprastesnė, mielai apie tai papasakosime, kad ir jūs galėtumėte išbandyti savo jėgas gaminant maistą.
Ingredientai:
350 ml kefyro;
500 g miltų;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 kiaušinis;
50 ml augalinio aliejaus.
Užpildo ingredientai:
800 g bulvių;
1 svogūnas;
Druska;
pipirų;
Augalinis aliejus.
Paruošimas:
Paimkite gilų dubenį ir supilkite į jį kambario temperatūros kefyrą. Įpilkite vieną arbatinį šaukštelį druskos ir vieną arbatinį šaukštelį cukraus. Taip pat sulaužykite vieną vištienos kiaušinį. Sumaišykite ingredientus kartu.
Po truputį beriame miltus ir išmaišome. Tada įberkite vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir supilkite 50 ml augalinio aliejaus. Pradėkime minkyti tešlą.
Uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių.
Bulves išvirkite ir paverskite tyrele. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje. Pridėti į tyrę. Įpilkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Stalą pabarstykite miltais ir tešlą padalinkite į mažus gabalėlius. Kiekvieną dalį rankomis paverčiame pyragu. Nereikia naudoti kočėlo. Į vidurį dėkite bulves ir suspauskite kraštus. Turėtumėte gauti trikampį.
Įdėkite keptuvę ant viryklės, užpildykite dugną augaliniu aliejumi ir išdėstykite ruošinius. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Iš pateikto ingredientų kiekio gavome 13 produktų.
Kiekvienas iš jų pasirodė labai skanus ir patenkintas. Būtinai pabandykite šį patiekalą paruošti namuose, kad pamalonintumėte save ir nustebintumėte kitus šeimos narius savo kulinariniais sprendimais.