Imu kefyro, 1 kiausiniu ir truputi miltu. Valgau šiuos pyragėlius ir svoris neauga: receptu pasidalijo kaimynės močiutė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai su bulvėmis – kultinis sovietinės virtuvės patiekalas. Žinoma, prieš SSRS liaudis žinojo ir bulvių pyragus. Tačiau būtent Sovietų Sąjungoje šie kepiniai buvo pakylėti į kultą.

Pyragai ruošiami pridedant įvairių ingredientų. Pavyzdžiui, į bulvių košę dedami kepti svogūnai arba žalieji svogūnai ir kiaušiniai. Visada pasirodo skanu.

Tešla taip pat vaidina didelį vaidmenį gaminant pyragus. Jis turėtų būti minkštas ir purus. Jei pyragaičiai kepami keptuvėje, tešla neturi sugerti daug aliejaus.

Keptuvėje iškepame skanius bulvių pyragus.

Bulvių pyrago tešlos ingredientai:

Kefyras – 250 ml;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.;
Augalinis aliejus – 30 ml;
Miltai – 400 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:

Bulvės – 400 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Krapai – krūva;
Druska – ½ šaukštelio.
Bulvių pyragų ruošimas:

Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, išmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kefyrą supilkite augalinį aliejų, išsijokite miltus ir kepimo miltelius, surinkite ir minkykite elastingą minkštą tešlą.

Palikite tešlą po celofanu 15 minučių. Šiuo metu iš anksto išvirtas nuskustas bulves sutrinkite į tyrę.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Susmulkinkite kekę krapų, suberkite į tyrę kartu su svogūnu, pasūdykite ir išmaišykite.

Padalinkite tešlą į 16 kolobokų, palikite po celofanu 10 minučių. Kiekvieną bandelę rankomis susukame į plokščią pyragą, į kurį dedame po šaukštą įdaro.

Uždenkite įdarą tešlos viduje ir dėkite pyragėlius siūle žemyn. Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite kiekvieną pyragą iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. 

Pyragėlius dėkite į skardą siūle žemyn.

Iškepus pyragėlius galite išimti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

Taip pat skaitykite:  Salotos „Švelnumas“ su vištiena ir džiovintomis slyvomis. Šventinis receptas be majonezo

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.